1 Ekim 2008 Çarşamba

Maserati Granturismo




Geçtiğimiz hafta Maserati, resmi web sitesinin giriş sayfasına büyük puntolarla "Sizi şaşırtacağız." yazmış ve otomobil tutkunlarını heyecanlandırmıştı. Bugünse Paris Motor Şov'da tanıtılması beklenen yeni modellerinin, GranTurismo MC Corse konseptinin resimlerini ve detaylarını sunarak merakı gidermiş oldular.
Konsept özel olarak pist için üretilmiş ve GranTurismo S baz alınmış. Aynı şekilde hafif 4.7-litrelik V8'den gücünü alıyor fakat gücü 10 hp yükselerek 450 hp'ye ulaşmış. Güç artışı, yeni hava filtresi, yarış tipi katalitik konvertörler ve yeni egzoz sisteminden geliyor.
Tabii ki tek başına bu kadar mütevazı bir güç artışı, bir yol otomobilini bir yarış otomobiline çevirmeye yetmeyecektir. Bu sebepten ötürü Maserati mühendisleri bu özel modele yeni bir gövde kiti ve yürüyen aksamda bir dizi gelişim hediye etmişler. Yeni tamponlar, çamurluklar, spoylerler, önde 18x12, arkadaysa 18x13"lik jantlar, geliştirilmiş süspansiyonlar ve monoblok kaliperlerin sardığı geniş fren diskleri, bunlardan bazıları. Model, FIA onaylı bir güvenlik kafesiyle tamamlanmış.
Önümüzdeki hafta daha fazla resim ve detayın açıklanacağı bildirildi.